Lunch i närvaro

Less på prat om väder och vind? Längtar du också efter meningsfulla lunchsamtal? Välkommen att ta med din lunchlåda till "Lunch i närvaro" med meditation och meningsfulla samtal. Förslagsvis en lättare lunch så du hinner äta upp samtidigt som du deltar i aktiviteterna.

Mötet är gratis. Det är formellt sett organiserat som en studiecirkel inom Studieförbundet Vuxenskolan, så det kan hända att det cirkulerar en lista man skriva upp sig på för att Grönt Samskapande ska få bidrag för träffen. Det är frivilligt om man vill skriva upp sig eller inte.

Vi har en maxgräns på 12 personer, och det är först till kvarn som gäller (som mest har det kommit 12 personer, så det har hittills inte varit något problem).

Kom i tid. Dörren stängs 12.15. Stäng av mobilen.

 

Upplägget

Upplägget kan variera lite från gång till gång, men en vanlig lunch ser ut så här:

  • 5 - 20 minuter inlandning. Detta varierar från träff till träff, men kan bestå av tyst fri meditation, guidad andningsmeditation eller annan guidad inlandning. 
  • 10 - 15 minuter sharing (beroende på hur många som kommer). Sharing är oavbrutet delande och lyssnande i mindre grupper. I praktiken får var och en möjlighet att i några minuter fritt berätta om något som känns viktigt just nu, utan att bli avbruten. Om man just den här dagen inte har något man vill säga är det okej att vara tyst.
  • Samtal om ett tema. Exempelvis flow, kärlek, acceptans.
  • Fria samtal. Tid till att skapa nya relationer med likasinnade.

Eftersom många har tider att passa kring kl 13 så försöker vi respektera tidsplanen och inte dra över tiden.

Man väljer själv när och om man vill äta.

 

Platsen

Lunchen hålls oftast i källaren på Litsvägen 22. Vid vackert väder kan det hända att vi flyttar oss till Campus, då vid den lilla dammen i parken. Litsvägen är en tvärgata som börjar vid nedre norra hörnet av campus och går mot lugnvikshållet. Det finns skyltar för "studieförbundet vuxenskolan" och "centerpartiet" på fasaden av byggnaden vi är i.

Ingången till källaren finns inne på gården på baksidan.

Är vi på Campus möts vi för det mesta ändå först på Litsvägen för att plocka med oss något att sitta på.